2017 – 2018 Sezonunda En Beğendiğim Oyunlar

Yaklaşık okuma süresi: 4 dakika2017 – 2018 sezonunda beğendiğim oyunlardan bir ilk on çıkarmaya çalıştım. Elbette metnini, sahnelemesini veya oyunculuklarını beğendiğim ama listeye alamadığım birçok oyun var. En çok zihnimde yer edenler bunlar. Bir de geçtiğimiz senelerde bu ilk on listelerini numara sırasıyla yapıyordum. Bunun o kadar iyi bir fikir olmadığını, kimi oyunları birbirinden ayıramadığımı gördüğümden oyunları alfabetik sırayla veriyorum. Oyunlar hakkında detaylı bilgiler ise günlük yazılarında mevcut.

Aşiyan (Ezop Sahne)

Bihter Dinçel‘in yazıp oynadığı, Cem Emüler‘in yönetmenliğini üstlendiği tek kişilik ama içerisinde üç kuşak barındıran Ezop Sahne oyunu.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Aşiyan

Gidion’un Düğümü (Tatbikat Sahnesi)

Johnna Adams‘ın yazdığı oyun Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde sahneye koyuluyor. Elvin Beşikçioğlu ve Selin Tekman‘ın karşılıklı olarak harikulade bir oyun çıkarıyorlar. Elvin Beşikçioğlu’nu Mezarsız Ölüler‘den sonra izlemeye doyamadığım bir başka Tatbikat Sahnesi oyunu.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Gidion’un Düğümü

He-Go (Altıdan Sonra Tiyatro)

Halil Babür‘ün yazdığı rollerini Alican Yücesoy ve Ayşegül Uraz ile paylaştığı Altıdan Sonra Tiyatro oyunu. Sezonun metnini en beğendiğim oyunlarından.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: He-Go

III. Richard (Altıdan Sonra Tiyatro)

Bir başka Altıdan Sonra Tiyatro oyunu. William Shakespeare‘in III. Richard‘ına Yiğit Sertdemir hem oyuncu hem yönetmen olarak can veriyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: III. Richard

İntiharın Genel Provası (Tiyatroadam)

Duşan Kovaçevic‘in kaleme aldığı Tiyatroadam oyunu. Özellikle Erdem Akakçe canlandırdığı 5 karakterle kaliteli oyunculuğa doyuruyor izleyiciyi. Yönetmeni ise Emrah Eren.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: İntiharın Genel Provası

Köleler Adası (Moda Sahnesi)

Moda Sahnesi‘nin bu sezon sahnelemeye başladığı Pierre De Marivaux oyunu. Çok ince bir komedisi var. Alper Baytekin ve Buse Kara‘nın oyunculukları görülmeye değer.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Köleler Adası

Kürklü Venüs (Yolcu Tiyatro)

Yolcu Tiyatro‘nun bu sezon sahnelemeye başladığı Leopold von Sacher-Masoch‘un aynı adlı romanından David Ives‘in uyarladığı oyun benim için Masoch’a açılan bir kapı oldu.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Kürklü Venüs

Pencere (Oyun Atölyesi)

Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin‘i izlemeye doyamadığım David Hare oyunu. Bambaşka hayatların ortak bir paydada ne kadar kesişebileceğini ele alıyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Pencere

Sadece Diktatör (Kadıköy Emek Tiyatrosu)

Henüz yasaklanmadan izleyebildiğim Kadıköy Emek Tiyatrosu oyunu. Onur Orhan‘ın metni ve Barış Atay‘ın oyunculuğu sahnede bir diktatörü yaşatıyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Sadece Diktatör

Terör (Bakırköy Belediye Tiyatroları)

Ferdinand von Schirach‘ın yazdığı Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunu. İzleyiciyi psikolojik bir çıkmaza sokuyor ve oyunda görülen davada karar mercii durumuna getiriyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Terör

Ferhangi Şeyler (Ortaoyuncular Tiyatrosu)

Listemin değişmezi Ferhan Şensoy‘un tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Ferhangi Şeyler