2018 – 2019 Sezonunda En Beğendiğim Oyunlar

Yaklaşık okuma süresi: 4 dakikaHer sezon sonunda olduğu gibi bu sezon da en beğendiğim oyunlardan mürekkep ufak bir liste hazırladım. İzlediğim 34 oyundan en beğendiğim 10 tanesini çıkarmak yine epey zor oldu. Bu günlüğe konu olamayan ama kimisinin metnini kimisinin ise rejisini beğendiğim başka oyunlar olmadı değil elbette. Fakat sezona hızlıca bir göz attığımda bende en çok iz bırakan oyunların bunlar olduğuna kanaat getirdim. İsimlerine göre alfabetik sırayla paylaşıyorum.


Ağaçların Kokusu (Moda Sahnesi)

Koffi Kwahule‘un oyunu Kemal Aydoğan rejisiyle sahneleniyor. Rollerini Timur Acar, Ezgi Coşkun, Ebru Saçar ve Gurur Çiçekoğlu‘nun paylaştığı oyun, konusu itibarıyla gönlümde ayrı bir yerde duruyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Ağaçların Kokusu


Dönüşüm (Altkat Sanat)

Franz Kafka‘nın aynı adlı romanından uyarlanan oyun Müge Saut rejisi ve Altkat Sanat‘ın kendine has üslubuyla sahneleniyor. Mehmet Selin Sağdıç‘ın görülmeye değer bir Gregor Samsa performansı var.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Dönüşüm


Empatopya (Mam’art Tiyatro)

Rebekka Kricheldorf‘un Oğuz Utku Güneş rejisiyle sahnelenen oyunu izleyicisinde bir ütopya – distopya dilemması yaratıyor. Tuğrul Tülek oyuncu performansıyla göz dolduruyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Empatopya


Hakikat, Elbet Bir Gün (Tiyatro D22)

Yine benim için zor bir Tiyatro D22 oyunu. Berkay Ateş‘in metni Serkan Salihoğlu rejisiyle sahneleniyor. Gizem Erdem oyuncular arasında en çok aklımda kalan oldu.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Hakikat, Elbet Bir Gün


Macbeth Mutfakta (Kadro Pa)

İzlediğim ilk obje tiyatrosu örneği. Simge Günsan‘ın tek kişilik güldürü ve kanlı menemen tarifi oyunu benim için enteresan bir deneyim oldu.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Macbeth Mutfakta


Meçhul Paşa (Tiyatroadam)

Efsane gazetenin hikâyesine yaraşır bir oyun. Ahmet Sami Özbudak‘ın metnini Emrah Eren yönetiyor. İlham perileriyle dolu bir saygı duruşu töreni âdeta.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Meçhul Paşa


Nihayet Makamı (Altıdan Sonra Tiyatro)

Oyuna dair aklıma gelen ilk kelime, naif. Konusuyla, müzikleriyle, atmosferiyle naif bir oyun. Burçak Çöllü kendi yazdığı metni yönetiyor. Ne de iyi yapıyor.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Nihayet Makamı


Tırnak İçinde Hizmetçiler (Tiyatro Hemhâl)

Sezonda izlediğim en iyi oyun. Hakan Emre Ünal‘ın metni ve rejisi, Nezaket Erden ve Pınar Güntürkün‘ün oyunculuklarıyla birleşince ortaya ikinci bir Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit vakası çıkmış.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Tırnak İçinde Hizmetçiler


Vahşi Batı (İstanbul Şehir Tiyatroları)

Arda arda o kadar kötü oyunlar izledim bu sezon İstanbul Şehir Tiyatroları’nda. Sezon sonuna doğru derin bir nefes çektirdi Vahşi Batı. Ahmet Saraçoğlu ve Serdar Orçin‘i birlikte izlemek büyük keyif.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Vahşi Batı


Zebercet (Talimhane Tiyatrosu)

Yusuf Atılgan‘ın Anayurt Oteli metninin bir uyarlaması. Çok zor bir metin, zor olduğu denli güzel bir oyun çıkarmış ortaya. Son zamanlarda en beğendiğim erkek oyunculardan Halil Babür‘ün tek kişilik performansı.

Oyunla ilgili günlük yazım: İzledim: Zebercet